Petit Legal

Checklist overdracht of licentie van auteursrecht en naburig recht

Checklist

Ik heb een handige checklist gemaakt voor de dingen waar je aan moet denken als je jouw auteursrecht en/of naburig recht overdraagt aan een exploitant zoals een muziekuitgever (publisher) of een platenmaatschappij (label). Het maakt daarbij niet uit of je muzikant, artiest, uitvoerend kunstenaar, fonogrammenproducent, componist, tekstschrijver, producer of wat dan ook bent. Ook fotografen, designers en bijvoorbeeld choreografen kunnen de checklist gebruiken voor de overdracht of licentie van hun auteursrecht.

Disclaimer en voorwaarden voor hergebruik

De checklist is op 30 maart 2018 opgesteld door mr. Sander Petit van Petit Legal. Ondanks dat de checklist met zorg is opgesteld, kunnen er geen rechten aan worden ontleend. De checklist geeft geen volledige weergave van een overdrachtsakte of licentieovereenkomst. Wil je de lijst delen of onderdelen ervan gebruiken? Geef dan in ieder geval een tag en shout out op je socials naar @DeDanceAdvocaat en zet verder altijd mijn naam bij het bericht c.q. gebruik.

Download

Download: Checklist overdracht of licentie auteursrecht of naburig recht

 

Heb je vragen? Neem dan hier contact op.

 

 

Petit Legal